Среща на Китай и бизнес съвета на страните от Централна и Източна Европа и огранизациите подкрепащи бизнеса БЪлгария 2018

Форматът 16+1 е инициатива на Китайската народна република, насочена към засилване и разширяване на сътрудничеството с 11 държави членки на ЕС и пет балкански страни - Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Бивша югославска република Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, в области като инвестиции, транспорт, финанси, наука, образование, култура и др. Форматът се състои от две основни части: пленарна сесия на високо равнище на лидерите и бизнес форум, в който участват големи компании от страните от ЦИЕ и Китай.

В тазгодишната рамка България и Китай определиха четири потенциални приоритетни области за икономическо сътрудничество за 2018 г.: Високи технологии, инвестиции, индустриално партньорство, съвместни предприятия; Инфраструктура; Селско стопанство; Туризъм. Срещата на лидерите ще бъде посветена на темата "ЗАДЪЛБОЧАВАНЕ НА ОТКРИТОТО И ПРАГМАТИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ЗА ПРИОБЩАВАЩ ПРОСПЕРИТЕТ".

Официален хаштаг за събитието в социалните мрежи
#16plus1

За България

Столица: София

Официален език: български

Държава членка на ЕС: от 1 януари 2007 г.

Валута: български лев BGN

Местоположение

Тази година събитието ще бъде в Националния дворец на културата - една от забележителните сгради на столицата София. Вижте повече за сградата и нейната история тук.

адрес

площад "България" 1, София, България